Jövőkép

ELTE Egészségfejlesztési Stratégia

Dr. Bárdos György (az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének professzora, aki 2016 nyarán az egészségfejlesztés és élettudományok terén végzett több évtizedes munkásságának elismeréséül életműdíjat vehetett át a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségtől) felkérésére részt vehettem az ELTE Egészségfejlesztési Stratégia koncepciójának kidolgozásában, amely Dr. Mezey Barna rektori megbízása (Dr. Demetrovics Zsolttal, az ELTE PPK dékánjával egyeztetve) alapján készült el.

A dokumentum érinti a gyógymasszázs és az irodai-székes masszázsszolgáltatás bevezetésének  indokoltságát is.

Külön öröm számomra, hogy rögzítésre került: az egyetemi masszázsszolgáltatás felölelné nem csak az oktatókat, nem csak az adminisztratív munkakörben dolgozókat, hanem kiterjesztése indokolt volna a speciális igényűekre és fogyatékkal élőkre is.

A koncepció reményeink szerint 2017. elején az ELTE Egyetemi Sporttanács elé kerül megtárgyalásra, ezt követően pedig az Egyetem vezetői és döntéshozói fórumai számára!

Saját ambíciók:

Kiemelt érdeklődési területem a manuálterápia (professzionális “csontkovácsolás”), de ez kompetenciámon kívül esik, ugyanis véleményem szerint ezeket a kezeléseket orvosnak vagy gyógytornásznak kell elvégeznie, megfelelő neuromuszkuláris vizsgálatok után, kellő körültekintéssel és rendkívül mély anatómiai-élettani-kórélettani tudással.

Szeretnék egy olyan szakemberré válni, aki a hozzáfordulókat megfelelő kezelésekkel látja el, legyen az sportoló, fizikai- vagy irodai munkát végző.

Szeretnék a jövőben egy olyan “team-ben” dolgozni, ahol orvos, gyógytornász, manuálterapeuta, személyi tréner, dietetikus, mentálhigiénés szakember együtt dolgozik egy-egy páciens fizikai és mentális jóllétéért.