Rólam

profilkep

Kohajda József vagyok, gyógy- és sportmasszőr.
A 2 éves, államilag elismert OKJ-s képzés után igyekeztem folyamatosan megújulni, és tovább képezni magam, Kinesio-tape, SMR-henger, és ízületi mobilitás szemináriumon is részt vettem, mivel nagyon fontos számomra az önfejlesztés, és hogy ezt a megszerzett tudást a sportolóimnak és pácienseimnek is átadhassam.
Hiszem, hogy egyre inkább személyre tudom szabni a kezeléseimet, és egyre hatékonyabb cselekvési tervet tudunk közösen kialakítani a vendégekkel.

Tanulmányaimat a Nemzetközi Masszázsakadémián végeztem 2013-2015 között. Gyakorlati helyeim az Országos Reumatológiai és Fizioterápiai Intézet (ORFI), a Falk Miksa utcai Idősek Klubja, az Oxygén Wellness Újpest, a Lukács Fürdő, és a BEAC volt.

2014. októbere óta dolgozom a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club-nál, akkor még friss svédmasszőri tanúsítvánnyal a kezemben döntöttem úgy, hogy meghozom életem legjobb döntését, és kilépve a munkahelyemről, főállású ún. “fizikai közérzetet javító” (TEÁOR 9604) egyéni vállalkozóként bejegyzem magam és a szolgáltatást, és a saját lábamra állok a munkaerőpiacon.

Főbb mérföldkövek:

2015. április

Gyógymasszőri tanulmányok abszolválása.

Főbb tantárgyak: Masszázs alapozás: Anatómia-Élettan, Kórélettan, stb.

bizi1

Gyógymasszőri bizonyítvánnyal a kezemben, Budapesten.

2015. május

Sportmasszőri tanulmányok abszolválása.

További részletek a masszázsról

2015. október

Kinesio-tape alaptechnikák tanfolyam elvégzése.

Lazító izomragasztások, ízületi stabilizáló ragasztások, nyirokragasztások.

Ez a forradalmi eljárás jellemzően masszázs, vagy a torna (esetleg mindkettő) kiegészítéseként működik igazán jól és fejti ki jótékony hatásait.

A Kinesio-tape eredete és háttere

img118
2016. január

Thor Mobility – Ízületi mobilitás szeminárium.

2016. október

Belépés a Masszőrök Egyesületébe. Ennek az egyesületnek a célkitűzései abszolút megegyeznek az én céljaimmal is.
“Az egyesület létrehozásának célja (…) a masszőri tevékenység szakmai színvonalának folyamatos növelése, másrészt szerepének ismertebbé tétele az egészséges életmód kialakításában, továbbá a mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében.”

Masszőrök Egyesülete taglista

masszorok-egyesulete

2016. november

Irodai-székes (menedzser) masszázs szolgáltatás bevezetése.1

Saját masszázs székkel, ezzel az eszközzel lehetőséget biztosítok arra, hogy kitelepülhessek az intézmény, iroda vagy cég telephelyére. Ez praktikus lehetőség, mert kis helyigényű, nem kell hozzá levetkőzni, tehát nagyon diszkrét. Azonnali felfrissülést biztosít a munkavállalónak, intézményen belül megoldható, egy ebédszünetnél rövidebb időre “esik ki” a munkavállaló.

További részletek az Irodai masszázsról

Hobbijaim:

Funkcionális edzések

eroderbi

kettlebell

Túrázgatás

dsc_9380

dsc_9414

rolam-kep

Néhány évvel korábban előszeretettel álltam be kapusnak, főleg kispályás meccseken, de ma már ezt egyre ritkábban teszem meg, mert sokszor ficamodtak ki az ujjaim, vigyáznom kell a kezeimre, mert különben nem tudok a vendégeimnek segíteni. 🙂 A kép sem mostani, 2011-ben készült, az ELTE Bölcsész Bajnokságban.

Egyébként sokáig a harcművészetek és a küzdősportok világa vonzott, 2002-ben, akkor még 15 éves koromban a korosztályomban megnyertem küzdelem kategóriában a JKA Shotokan Karate Ippon Shobu Magyar Bajnokságot, Sárváron.

Ezeken kívül nagyon szeretek olvasni, nagyon fontos számomra a család, és a barátaimmal való kapcsolattartás, közös programok.