Szolgáltatások

Masszázs (svéd- és sport)

fb-poszt

4

  • Svédmasszázs specialitások: Derék-hát-nyak-vállöv masszázs (javaslom 25 percben igénybe venni), talpmasszázs (javasolt 25 percben igénybe venni). Jártas vagyok ezeken kívül a láb- , a kar és arc masszázsában. A masszázs célja számtalan lehet, a legfontosabbak (a teljesség igénye nélkül) a stressz oldás, a keringés (vér- és nyirok) javítása, fájdalomcsillapítás, fascia letapadások megszüntetése, myalgiás izomcsomók oldása, izomletapadások kezelése, mozgásbeszűkülések minimalizálása vagy megszüntetése.
  • Bemelegítő sportmasszázs (gyúrás): Edzések/versenyek előtti intenzív, és tonizáló masszázsok a maximális sportteljesítmény elérése érdekében! Javaslom 5-10 perc/fő időtartamban igénybe venni (akár csapatok vagy szakosztályok részére is), egyedi személyre szabott ajánlattal kérhető, árlistában nem elérhető, feltétel előtte legalább egy svédmasszázs alkalmon részt venni.
  • Regeneráló sportmasszázs: Edzések/versenyek utáni lazító masszázsok a normotónus elérése és a gyorsabb regeneráció érdekében! Egyedi személyre szabott ajánlattal kérhető, árlistában nem elérhető, feltétel előtte legalább egy svédmasszázs alkalmon részt venni.

Ízületi kimozgatás (előfeltétel előtte masszázson részt venni)

Egy 50 perces masszázst érdemes egy 10 perces kimozgatással, egy 25 perces masszázst 5 perces kimozgatással kiegészíteni, minden esetben masszázs után kell végezni!

Teljesen fájdalommentes (normál esetben), és nem egyenlő az ízületek kiropogtatásával, manipulációjával, ez nem kiropraktika!

Ez az eljárás az ízületi mozgástartományok megtartását szolgálja, amit a mindennapi ülő- vagy állómunka, vagy mozgásszegény életmód, vagy a túlságosan megerőltető fizikai munka miatt az évek során elveszítünk. Magyarán szólva a befeszült izmok oldásában segít, hogy ne legyen mozgásbeszűkülés, emellett hozzájárul (a mozgatáson keresztül), hogy ízületi folyadék termelődjön, ez pedig az ízületi betegségek (kopások, gyulladások) megelőzésében segíthet, javul az ízületi porc anyagcseréje, és csökkenthető az esetleges fájdalom.

Kinesio-tape

IMG_20170616_103327

IMG_20170520_151341

Technikák:

Lazító izomragasztások: Trigger pontra, túl feszes izomzatra.

Stabilizáló/Rögzítő/fixáló ragasztások: Ízületi eredetű bántalmakra, instabilitásra.

Nyirok ragasztások: Keringés serkentésére, sérülés utáni rehabilitációban.

8 indok a Kinesio-tape mellett

  • Javítja az izomfunkciót.
  • Fizikailag támasztja az ízületeket, nagyobb mértékben a felszínes izmokat, kisebb mértékben a mély izmokat.
  • Öngyógyulási folyamatokat segít elő.
  • Lokális (helyi) vérkeringést serkentés (gyorsabb szöveti regeneráció).
  • Támogatja a vénás keringést.
  • Lokális nyirokkeringés serkentés (gyulladási folyamatok hamarabb lezajlanak, és előbb is csillapodnak).
  • Lokális fájdalomcsillapító idegsejteket kapcsol be.
  • Kihat a belső szervekre szegmentálisan (szelvényezettségeknek megfelelően).

A Kinesio-tape eredete és háttere cikk ide kattintva érhető el

Irodai-székes (menedzser) masszázs

1

2017-es ppk-s sportnap.jpg

  • Cél az ülőmunka (az egészségügyi szakzsargon egyre inkább “new smoking”-nak, azaz új dohányzásnak hívja) és a tartáshibák következtében kialakuló káros élettani folyamatok (pl. rossz keringés a kevés izommunka következtében, ödémák stb.) minimalizálása.
  • Munka- és életkedv fokozható az irodai masszázs által, a munkahelyük iránt elégedettebbek lesznek a dolgozók.
  • Izomcsomók oldhatóak pontnyomások által.

Jellemzően a derekadtól egészen a nyakadig dörzsöléseket, pontnyomásokat, apró ütögetéseket és gyúrásokat fogsz tapasztalni, ezek mind-mind más élettani hatásokat váltanak ki, de a legfontosabb, hogy bejáratódnak azok izmok és ízületek, amik amúgy egész nap nincsenek megfelelően mozgatva.
Soha ne feledd, és ez a munkára is igaz: Aki nem tud ellazulni, az megfeszülni sem tud!

A masszázsszék rendkívül ergonómikus, állítható felpárna magasság, állítható ülés, kényelmes kéztartó, nagyon strapabíró, terhelhetősége meghaladja a 200 kg-ot.

Ízületi mobilitás mérés és elemzés (10 mozgás)

A méréseket egy egyszerű ízületi szögmérővel (goniométer) végezzük.

A méréssorozat kb. 20-30 percet vesz igénybe, a kielemzése nagyjából ugyanennyi idő.

Kiknek ajánlom?

– Hobbi- és élsportolóknak, akik elakadtak a sportban, vagy szeretnének tovább fejlődni (egy szintet lépni testtudatosságban), vagy csak egyszerűen kíváncsiak, és tudni szeretnék, hogy mely izomcsoportjaik szorulnak nyújtásra, vagy erősítésre.
– Nem sportolóknak, akik életmódváltás előtt állnak, és kíváncsiak arra, hogy milyen típusú mozgásformát kellene választaniuk, vagy pedig mekkora hangsúlyt fektessenek bizonyos edzésformákra.
Fontos rögzíteni, hogy ez egy állapotfelmérés, tehát sok minden tényezőtől függ (alapozási időszak van, versenyidőszak van, edzés után jön az ember, stb. ), ezért érdemes ezt a vizsgálatot évente többször is elvégezni.
A mérésre kényelmes ruházatban (póló és rövidnadrág) érdemes megjelenni, átöltözési lehetőség természetesen van.

66_fit_goniometer

Mozgások

Boka dorsalflexio
Csípő extensio
Csípő flexio (hajlított térd)
Csípő flexio (egyenes térd)
Csípő befelé rotáció
Csípő kifelé rotáció
Váll befelé rotáció
Váll kifelé rotáció
Váll flexio
Felsőháti extensio + rotáció